Stap over!

Heb je net een heerlijk rustige periode tussen kerst en nieuwjaar, word je weer lastig gevallen met dit: je kunt nog nèt overstappen naar een andere zorgverzekeraar…Het hele jaar door word je al gepusht om te kijken naar een andere energieleverancier, een andere telefoonprovider. Mij geeft het een onrustig gevoel. Jou niet?

Maakt het iets uit voor het product of de dienst die je koopt? Nee, niet of nauwelijks! Heb je echt een betere deal te pakken? Dat is nog maar de vraag…zo transparant is de vergelijking niet altijd…

De bedrijven die je binnen willen halen investeren in campagnes en lokkertjes. Sturen zelfs mensen langs je deur met agressieve verkooptechnieken…

Je huidige leverancier trekt aan je om je te laten blijven en dat kost ook weer geld: marketing, extra korting voor klanten die langer blijven, punten sparen voor cadeaus…

Let wel: het gaat hier om producten die voor iedereen nagenoeg hetzelfde zijn: energie, ziektekostenverzekering, telecommunicatie. Belangrijke producten die gewoon goed moeten zijn en toegankelijk moeten blijven, want iedereen heeft ze dagelijks nodig. Geen energieverkoper levert ‘betere’ stroom of gas, de kwaliteit van je televerbinding is puur afhankelijk van het netwerk, een vergoeding van gemaakte kosten is en blijft een vergoeding van gemaakte kosten, gebonden aan wettelijke regels…

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bedrijven die zich er puur mee bezig houden om jou te laten overstappen… Uiteraard biedt dit soort bedrijvigheid ook weer werkgelegenheid, maar uiteindelijk leidt het tot duurdere producten die behoeften aan de basis van ons bestaan vervullen…

Er zijn talloze andere producten waar marketing en reclame best goed voor werken. Waar meerdere aanbieders er inderdaad voor zorgen dat het product beter, betaalbaarder en meer divers wordt (maar waar je je dan ook weer kunt afvragen of moordend concurreren echt productief is). Dat geldt alleen totaal niet voor deze zaken…

Je wil bij dit soort voorzieningen helemaal niet te maken hebben met het risico dat zo’n bedrijf het bijvoorbeeld slecht vergaat en failliet gaat.

De concurrentie kost hier de consument alleen maar geld…Zou je op deze vlakken niet meer hebben aan totaal transparante, collectieve organisaties per regio? Die laten zien wat hun kostprijzen zijn en daarop hun tarieven baseren? Zonder exorbitante kosten voor marketing en branding ben je als consument gewoon veel beter af…

Misschien ben je uiteindelijk ook wel veel beter af als jouw leverancier gewoon weet wie je bent. Gewoon nog beter op jouw behoeften kan inspelen als jij niet constant weer vertrekt…

Dus…stap nú over: op de nieuwe economie!

Heb jij tegenargumenten? Of val je mij juist bij met verder uitgewerkte mogelijkheden? Neem even contact op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: